Печени картофи в чесново масло с пармезан
Pečeni krompir u maslacu sa belim lukom i parmezanom
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Печени картофи в чесново масло с пармезан

Печени картофи в чесново масло с пармезан

Петя ТосковаПетя Тоскова
Помощник Готвач
829112893951
Печени картофи в чесново масло с пармезан
Снимка: Петя Тоскова
1 / 4
09/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции3
"Щипка пармезан и печените картофи се превръщат в истинско кулинарно изкушение, на което да се отдадете с удоволствие"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме картофите (ако има по-едри), ако са дребни си ги оставяме така и слагаме в тавичка.

Маслото е стайна температура и в него смесваме пармезана, копъра и чесъна, който на чопъра сме нарязали на ситно. Добавяме сол на вкус.

С получената смес заливаме картофите и разбъркваме хубаво.

Слагаме в предварително загрята фурна на 200 градуса и печем картофите до готовност като периодично пак разбъркваме, за да се изпекат равномерно (като накрая внимавате да не се раздробяват).

Печените картофи в чесново масло с пармезан са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: