Свинско с ориз и домати

14/06/2018
"Топла и уханна гозба за цялото семейство "
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 992
  • Преглеждания за месеца279
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г от бут
  • ориз - 0.5 ч.ч.
  • пресен лук - 4 стръка по едри
  • моркови - 3 бр.
  • олио - 50 мл
  • домати - 2 бр. по узрели
  • червен пипер - 1 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • магданоз - 0. 5 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на по-малки парчета и го поставете в тенджера с черния пипер и дафиновия лист.

Налейте вода два пръста над месото и леко посолете, поставете на котлона да се свари до готовност при затворен капак на тенджерата и на слаб огън.

Нарежете лука и морковите на кубчета. Отделно нагрейте олиото и запържете зеленчука за 3-4 минути, заедно с предварително измития и добре прецеден от водата ориз.

Добавете предварително обелените и нарязани на кубчета домати и оставете да поври за кратко, добавете червения пипер, разбъркайте и налейте от още топлия бульон на месото.

След като оризът започне да набъбва, добавете месото, посолете ако е нужно и поръсете с нарязания магданоз.

Оставете да поври за около 5 минути и премахнете ястието от огъня, затворете с капак. Ястието трябва да е малко по течно, става сочно и вкусно!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар