Начин на приготвяне
Козметичен спа криомасаж с билки у дома - защо пък не? ! Той е локален метод за кратковременно въздействие върху кожата с кубчета лед и билки. Благодарение на рефлекторното действие на студа върху тъканите, мускулите, нервните окончания и разширените пори на лицето, криомасажът подмладява кожата, обновява епидермиса, възвръща тургура и повишава тонуса ѝ.
Лечебният ефект на криомасажа се препоръчва при ранни мимически бръчици, тъмни кръгове, проблемна кожа, суха и мазна себорея, акне, възпаления и зачервявания.
За целта е необходимо да си набавим упоменатите съцветия. Поставяме всяко от тях в силиконови форми от лед (добре е те да са с по-голяма вместимост).
В съд с кипяща вода поставяме пликчето със зеления чай. Варим 5 минути, след което запарваме чая 15 минути. Докато е горещ го разпределяме във формичките. След като те се охладят ги поставяме във фризера. Можете да приготвите 3-4 комплекта и да замразите наведнъж.
Леда можете да приготвите и от чай от лайка, като го редувате със зеления чай. Никога не изхвърляйте употребените пакетчета от чая. Поставяйте ги добре отцедени в торбичка във фризера.
Масажът трае 5-7 минути. Първо навлажняваме чиста памучна кърпа с топла вода. Поставяме я на лицето си за 2-3 минути. Следва да го почистим с тампон, напоен с розова вода. Масажните движения тръгват от шията и преминават през брадичката. Продължавате през контура на устните, правите кръгови движения около очите в посока навън и после по слепоочията.
Накрая завършете със заглаждащи движения по челото от дъгите на веждите към основата на носа. Лицето ви ще добие отпочинал вид. Накрая се отпуснете и поставете на очите си по едно замразено пакетче от използвания чай.
След процедурата подсушете кожата си и нанесете използвания от вас козметичен крем. Процедурите се изпълняват 2-3 пъти в седмицата, общо 10-15 сеанса. Добре е да се правят 2 пъти годишно - пролет и есен.
Съвет: Билките и цветята можете да подменяте и през есенния сезон. Невенът, розата, листата на салвията и розмаринът, можете да включите и турта, листа от малина и къпина, стрити плодове от шипка.