Gotvach.bg»Рецепти»Рецепти за Здраве»Подмладяващи билкови кубчета за красива и сияйна кожа

Подмладяващи билкови кубчета за красива и сияйна кожа

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Подмладяващи билкови кубчета за красива и сияйна кожа5 / 5
15/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
"Домашно СПА за сияйна кожа с помощта на природата - какво чакате, дами?"

Необходими Продукти

  • роза - 1 бр.
  • лайка - 12 цветчета
  • розмарин - 12 цветчета
  • лавандула - цветчета
  • салвия - 12 бр., цветчета
  • невен - 3 - 4 цвята
  • мащерка - 3 - 4 цвята
  • зелен чай - 1 пакетче
  • И още
  • розова вода
  • зелен чай - пакетчета или пакетчета чай от лайка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Козметичен спа криомасаж с билки у дома - защо пък не? ! Той е локален метод за кратковременно въздействие върху кожата с кубчета лед и билки. Благодарение на рефлекторното действие на студа върху тъканите, мускулите, нервните окончания и разширените пори на лицето, криомасажът подмладява кожата, обновява епидермиса, възвръща тургура и повишава тонуса ѝ.

Лечебният ефект на криомасажа се препоръчва при ранни мимически бръчици, тъмни кръгове, проблемна кожа, суха и мазна себорея, акне, възпаления и зачервявания.

За целта е необходимо да си набавим упоменатите съцветия. Поставяме всяко от тях в силиконови форми от лед (добре е те да са с по-голяма вместимост).

В съд с кипяща вода поставяме пликчето със зеления чай. Варим 5 минути, след което запарваме чая 15 минути. Докато е горещ го разпределяме във формичките. След като те се охладят ги поставяме във фризера. Можете да приготвите 3-4 комплекта и да замразите наведнъж.

Леда можете да приготвите и от чай от лайка, като го редувате със зеления чай. Никога не изхвърляйте употребените пакетчета от чая. Поставяйте ги добре отцедени в торбичка във фризера.

Масажът трае 5-7 минути. Първо навлажняваме чиста памучна кърпа с топла вода. Поставяме я на лицето си за 2-3 минути. Следва да го почистим с тампон, напоен с розова вода. Масажните движения тръгват от шията и преминават през брадичката. Продължавате през контура на устните, правите кръгови движения около очите в посока навън и после по слепоочията.

Накрая завършете със заглаждащи движения по челото от дъгите на веждите към основата на носа. Лицето ви ще добие отпочинал вид. Накрая се отпуснете и поставете на очите си по едно замразено пакетче от използвания чай.

След процедурата подсушете кожата си и нанесете използвания от вас козметичен крем. Процедурите се изпълняват 2-3 пъти в седмицата, общо 10-15 сеанса. Добре е да се правят 2 пъти годишно - пролет и есен.

Съвет: Билките и цветята можете да подменяте и през есенния сезон. Невенът, розата, листата на салвията и розмаринът, можете да включите и турта, листа от малина и къпина, стрити плодове от шипка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: