Начин на приготвяне
Черешите се почистват от костилките и се нарязват на половинки.
Кората от портокала се изрязва само от половината му страна със зеленчукова белачка. Нарязва се на дребни парченца, независимо в каква форма са, не е от значение.
Поставят се заедно с черешите в касерола, добавя се около 200 мл вода и захарта и се поставят на котлон да кипнат.
Намалява се котлонът и се оставя да къкри за около 3-4 минути, като се натиска с преса, за да се изцеди целия сок, доколкото може повече.
Сваля се от котлона и се прецежда през цедка, като отново се натискат внимателно плодовете и корите портокал, за да се изцедят хубаво. Охлажда се.
В чаша за уиски се поставят кубчета лед, заливат се с 50 мл уиски, щипка кристална захар, и 50 мл от черешово-портокаловия сок, разбърква се с висока лъжичка.
В чашата се пуска по 1 свежа череша и парче портокалова кора.
Коктейлът Cherry Godfather е готов.
Източник: tasty
Този коктейл се поднася за Деня на бащата и мотото е: В Денят на бащата, да вдигнем чаши за тези които обичаме - This Father`s Day raise a glass to the ones you love.