gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста с Моцарела и Домати

Паста с Моцарела и Домати

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
9069k2k9k10
Паста с Моцарела и Домати
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
19/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Ароматна и много лека паста, която ще превърне яденето в истински празник за сетивата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се сварява в подсолена вода по указанията на опаковката.

Чесънът се счуква или нарязва на ситно и се слага в тиган със сгорещена мазнина. Доматите се настъргват и слагат при запърженият чесън.

Овкусяват се със сол на вкус, малко захар (за да убие киселиността на доматите) и се оставят да се готвят докато се сгъстят. Накрая сосът се ароматизира с нарязан на дребно пресен босилек и малко смлян черен пипер.

В още горещия сос се пускат топченцата моцарела или просто нарязана моцарела. Сосът се изсипва в отцедената паста и се разбърква.

При поднасяне се украсява с листенца пресен босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: