gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Тесто»Универсално тесто в хлебопекарна

Универсално тесто в хлебопекарна

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3712k6312k6
Универсално тесто в хлебопекарна
Снимка: Станислава Армянова
1 / 3
10/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
95 мин.
Порции
1
"Универсално тесто, от което да приготвите пици, закуски или просто уханен домашен хляб"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • вода - около 250 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 и 1/3 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 450 г
  • суха мая - 4 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В мерителна чашка се счупва яйцето. Долива се с вода до 300 мл.

Изсипва се в кошницата на хлебопекарната. Слагат се подред сол, захар, олио, брашно и накрая маята.

Маята не трябва да има допир до водата. Пуска се програма за тесто. При мен е 90 минути.

Тестото може да се ползва за пици, закуски, питки, хляб и т.н.

Универсалното тесто в хлебопекарна е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: