Домашно Вино от Джанки
Domaće vino od dženarika
gotvach.bg»Рецепти»Алкохол»Домашно Вино»Домашно Вино от Джанки

Домашно Вино от Джанки

Мина ДимитроваМина Димитрова
Иноватор
2542k9129062
Домашно Вино от Джанки
Снимка: Мина Димитрова
2 / 3
22/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне120 мин.
Общо120 мин.
"Имаш джанки - пиеш джанкова ракия"

Необходими Продукти

  • джанки - 10 кг
  • вода - 7 л
  • захар - 6 кг
  • амониев фосфат - 4 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джанките трябва да са много добре узрели. Плодът се отделя от костилката и се поставя в подходящ съд.

Залива се с вода и се покрива съдът. След 2-3 дни се минава сместа през преса.

След това се поставя захарта - на всеки литър течност по 500 г захар.

Виното се сулфитира, заквасва с активни дрожди и се оставя да ферментира.

След ферментация се отделя виното.

Избистрено виното се бутилира. Съхранява се в хладни и проветриви помещения.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: