Пиле с Ориз и Гъби на Тиган

23/06/2018
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4538912825
"Това не е просто пиле с ориз, това е нежна пармезанова поезия на тиган "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо452
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе на кубчета, почистете гъбите и ги нарежете на тънко.

Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерена температура. Запържете пилешкото филе за кратко, колкото да промени цвета си.

Подправете пилето с подправките *(италианска смес от подправки включва босилек, риган, розмарин, чесън и лук на прах).

Добавете ориза, гъбите и бульона и разбъркайте. Похлупете с капак, намалете температурата и оставете ястието да се готви около 25 мин или до готовност на ориза.

Сипете сметаната и пармезана и разбъркайте. По желание можете да поднесете с допълнителен пармезан и с нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар