Свински котлети със зеленчуци

22/06/2018
Ася Заевска
отАся ЗаевскаПомощник Готвач17319448
"Ето на това лакомниците казват перфектната 3 в 1 комбинация - свинско, зеленчуци и сметана "
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо605
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свински котлети - 4 бр.
  • босилек
  • сол
  • черен пипер - за овкусяване
  • зехтин - 4 с.л. - за запържване
  • червени чушки - 1 бр.
  • жълти чушки - 1 бр.
  • моркови - 4 бр.
  • печурки - 5 бр.
  • кромид лук - 2 глави
  • сушени домати - 10 бр. мариновани
  • готварска сметана - 200 мл
  • вода - 50 мл
  • зехтин - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусяваме свинските котлети с подправките.

Загряваме зехтина в подходяща тавичка. Отгоре редим котлетчетата и ги запържваме за по 3-4 до 5 мин от всяка страна. Заделяме ги настрана, без да ги изваждаме от тавичката.

Следва приготвянето на зеленчуците. Измиваме ги и ги почистваме, след което ги нарязваме на кубчета.

Загряваме зехтина в подходящ дълбок тиган и прехвърляме зеленчуците при него. Овкусяваме ги с подправките и запържваме за 5 мин.

Добавяме нарязаните на ситно мариновани сушени домати, намаляваме огъня и ги задушаваме под капак за около 15-на мин.

След това добавяме сметаната и разбъркваме добре. Прибавяме и водата, отново разбъркваме и снемаме от огъня.

Така приготвените зеленчуци разпределяме върху котлетите и пъхаме цялото ястие във фурната.

Печем на 200 градуса около 30 мин.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар