Спагети с Песто и Кайма

23/06/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф78524924763
"Класика от слънчева Италия - Спагети с песто и кайма "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо619
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • кайма - 800 г (смес)
  • спагети - 500 г
  • лук - 1 голяма глава
  • чесън - 4 скилидки
  • чушки - 2 - 3 бр. зелени
  • доматено песто - 100 мл
  • доматен сос - 500 мл за паста
  • олио - 1/2 к.ч.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • босилек - 1 шепа пресен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във вряща подсолена вода сваряваме спагетите до готовност според указанието на опаковката.

Сварените спагети прехвърляме в гевгир и ги изцеждаме.

В тиган с малко олио запържваме каймата и при непрекъснато бъркане с вилица пържим, докато тя стане на трохи.

Добавяме нарязания на много ситно кромид лук и след това и почистените нарязани на дребно зелени чушки.

Най-накрая добавяме останалите скилидки чесън, нарязани на ситно, разбъркваме за кратко, докато чесънът си отпусне аромата и прибавяме доматеното песто и доматения сос за паста.

Готвим още десетина минути, като периодично разбъркваме соса, след това намаляваме котлона на по-ниска температура, добавяме сол на вкус, черен пипер, наситнения босилек и оставяме на котлона да къкри, докато сосът се сгъсти.

Поднасяме спагетите леко навити в чинии, като във всяка порция правим по средата гнездо и сипваме по 2-3 черпака от соса.

Гарнираме с листенца свеж босилек.

Бон апети!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар