Агешко с ориз и булгур на фурна

23/06/2018
Марияна
отМариянаМастър Шеф6772585905
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо269
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешко - 2 кг
  • лук - 1 глава
  • олио - 1/2 ч.ч
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • джоджен - 1 връзка
  • булгур - 150 г /турски/
  • ориз - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме агнешкото месо на порции и измиваме много добре с вода. Слагаме на котлона тенджера с вода и вътре прибавяме месото. Сваряваме месото. При необходимост припенваме.

Слагаме сол във водата с месото за вкус. След като се свари месото, го дърпаме от котлона. Вадим месото в съд. Прецеждаме бульона с голяма цедка в друг съд.

В дълбок тиган слагаме олиото да се сгорещи. Почистваме една глава лук и го режем на ситно. След като се сгорещи олиото, слагаме лука вътре да се задуши. Разбъркваме. Трябва да поомекне.

Добавяме ориза и булгура вътре. Разбъркваме много добре. Оставяме да стане оризът прозрачен. Разбъркваме често. Овкусяваме със сол и и черен пипер на вкус. Нарязваме на ситно джоджена и го слагаме и него вътре.

Разбъркваме. Наливаме 1 литър от прецеденият бульон. Разбъркваме. Слагаме капака и готвим за кратко на тих огън.

В голяма тавичка изсипваме ориза, булгура и бульона. Слагаме на места парчетата месо. Печем на 200°C във фурната до готовност. Трябва оризът и булгурът да си поеме водата и месото да се запече, ориза също отгоре.

Готовото ястие сервираме в чиния и хапваме.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар