gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Задушено Пиле»Пилешки хапки с гъби и сметана на тиган

Пилешки хапки с гъби и сметана на тиган

Пилешки хапки с гъби и сметана на тиган
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
23/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
"Да се приготвя набързо и да е много вкусно - ето го отговорът - най-ароматните пилешки хапки с гъби и сметана на тиган"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 г
  • лук - 1 глава стар
  • пресен лук - 3 - 4 стръка
  • олио - 2 с л
  • гъби - 100 г консерва
  • бульон - 1 кубче домашен
  • готварска сметана - 50 г
  • магданоз
  • сол - на вкус
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на хапки, моето беше от пилешки бутчета без кожата, може и пилешко филе. Почистен лук се реже на парченца, гъбите се отцеждат.

В тефлонов тиган с олио се запържват пилешките хапки, докато месото побелее. Добавя се нарязаният лук, гъби и поръсваме със сол, черен пипер и риган. Оставя се на умерен огън, а през това време бульончето се разтваря в 3/4 ч.ч. гореща вода и сипваме в тигана.

Задушва се за 10 минути, ако има нужда се овкусява с още подправки.

Когато месото е готово, сипваме сметана и разбъркваме добре. Готви се още 4-5 минути да сгъсти и снемаме от котлона.

Сервираме с нарязан пресен магданоз.

Бързо и много вкусно, само опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: