Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Турски набраздени питки с кисело мляко

Турски набраздени питки с кисело мляко

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Турски набраздени питки с кисело мляко
Снимка: Яница Николова
1 / 2
26/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
18
"Турски питки, които може да хапнете с всяко ястие, да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч. (от 200 мл)
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 3 - 4 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • белтъци - 2 бр.
  • олио - 1 ч.ч.
  • мая - 1 пакетче суха
  • брашно - за меко тесто
  • жълтъци - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд се слага млякото, водата, захарта, солта, белтъците, олиото, маята и се разбърква.

Постепенно се прибавя брашно до получаване на меко и нелепнещо тесто. Оставя се да втаса около час.

После се разделя на 18 части и се окръглят.

В тава с хартия за печене се нареждат на разстояние. Леко се сплескват с пръсти, намазват се с разбитите жълтъци, правят се шарки с вилица.

Втасват около 30 минути и после се пекат в загрята на около 200 градуса до златисто.

Тестото може да се замеси и в хлебопекарна на програма тесто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: