Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Истинска баклава

Истинска баклава

simonasimona
Новак
521175
Истинска баклава1 / 2
18/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Ето я истинската баклава, с неустоим аромат и ръчно точени кори"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 3/4 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • мая - 1 кубче
  • сол - щипка
  • брашно - колкото поеме
  • маргарин
  • орехи
  • канела
  • За сиропа
  • захар
  • вода - едно към едно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първите четири продукта се разбъркват и се добавя брашното, колкото поеме. Омесва се и се разделя на 4 топки. Всяка топка се разточва на окръжност - не много тънка.

Всеки лист се маже с маргарин, а на последния с маргарин, орехи и канела. Навива се на руло и се реже на охлювчета. В намазнена тава се редят, като се оставя около един пръст разстояние между тях.

Оставя се да втасат. Пекат се на предварително загрята фурна на 200 градуса. След като се изпекат се оставят да изстинат.

В тенджера се слагат водата и захарта на слаб огън докато захарта се разтопи.

С горещия сироп се залива вече изстиналата баклава.

Истинската баклава е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
515
49
34
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

daniela dimitrova
daniela dimitrova
Веске а ти от къде знае6 ,4е бабата на авторката няма пари да си купи масло,може да я харесва с маргарин.
17.12.2013 15:52
2
Наско
Наско
Не се заяждайте! Моята баба, когато не успяваше да намери маргарин, слагаше краве масло, от немското.
17.12.2013 14:11
1
1
Покажи всички подкоментари
Баба
Баба
На Веска, която занапред ще наричам Обама, предлагам първо да опитва, а след това да критикува рецептите. Моля хора, които не са публикували нито една рецепта и не са стъпвали в кухня, да не дават "компетентно" мнение!
04.09.2013 22:37
1
ВЕСКА
ВЕСКА
Това ако е истинската баклава тогава аз съм Барак Обама. А за маргарина искам да кажа, че баба ти е нямала достатъчно средства за да си прави саралийката с масълце.
01.09.2013 23:38
5
1
1
Покажи всички подкоментари
Мартин
Мартин
Вкусна и истинска баклава са различни неща Алекс
30.08.2013 10:45
mariana
mariana
Ако не ме лъже паметта това е рецепта за виенска баница или нещо подобно. Наистина става вкусно, но няма нищо общо с баклавата. Пък и този маргарин от къде го измислихте.
23.07.2013 16:33
3
таниа
таниа
това са си охлювчетата с орехи и сироп,а не истинска баклава,не заблуждавайте хората с тези снимки,защото изобщо не изглеждат така.
16.07.2013 17:59
2
1
Покажи всички подкоментари
violetflame
violetflame
Подкрепям коментар номер 2.
Истинската баклава се прави с истински продукти ( масло, а не маргарин).
Снимката е нелепа - баклава се консумира с вилица и нож, а не с лъжичка.
06.07.2013 10:52
3
simona
simona
снимката е сложена от администраторите на сайта. а баклавата е по рецепта от баба ми и става наистина невероятна !
24.05.2013 17:50
pooh
pooh
Рецептата предлага нещо вкусно, но:
1. Снимката не изобразява резултата от рецептата. Сладкиша на снимката е направен от фини точени кори, а не от втасващо тесто с мая.
2. Снимката не изобразява "истинска баклава", защото тя не се подрежда по този начин, а се реди с настилане на кори и плънка, залива се с горещо КРАВЕ масло, никога олио или маргарин или зехтин или мас, пече се и се залива със сироп.
3. Сладкиша от рецептата е вид сиропирани охлювчета и преди се продаваше в малките сладкарници и закусвални. Бяха наистина много вкусни.
17.05.2013 10:26
4
жужи
жужи
изглеждастрахотна но
е с готови листи
04.05.2013 23:41
Sladinkata
Sladinkata
Изглежда страшно вкусна.
25.03.2013 13:20