Скрита Пица
Sakrivena pica

Скрита Пица

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Скрита Пица
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
01/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Издайнически вкусната миризма на тази пица ще направи нейното скриване невъзможно"

Необходими Продукти

  • брашно - 4 1/4 ч.ч. фино
  • суха мая - 1 бр. на Йоткер (7 г)
  • сол - 2 ч.л. равна
  • захар - 1 ч.л.
  • грис - 1 с.л.
  • зехтин - 5 с.л. ароматен с риган
  • вода - 280 мл. хладка
  • За пълнеж
  • бейби моцарела - 15 бр.
  • шунка - 100 г
  • маслини - 10 бр. Каламата
  • маслини - 5 бр. зелени без костилка
  • сушени домати - 10 бр.
  • царевица - 100 г от консерва
  • домашен кетчуп - 300 мл
  • риган - 1 с.л. изсушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в подходяща купа за замесването на тестото. Към него добавяме грис и солта. Маята смесваме със захарта и заливаме с хладката вода.

След като се активира, я изсипваме в кладенчето от брашно. Добавяме зехтина и размесваме с ръце, докато се получи лепкаво тесто.

Тогава изсипвам брашното върху плота, като меся отвътре навън. Ако е необходимо, добавям по още малко брашно.

Тестото трябва да стане еластично. Връщам го в купата, намазвам го със зехтин и го увивам в прозрачно фолио.

Оставям да почине за 50 минути на стайна температура. От топлината зависи колко време ще отнеме втасването.

Продуктите за пълнежа смесваме в купа - нарязаната шунка, маслините и сушените домати.

От тестото оформяме 14-15 топки. Във всяка една от тях поставяме по лъжица - две от пълнежа и топка моцарела.

Всяко топче потапяме в кетчупа (чийто съдържание е изварени домати с риган и подправки за пица) и подреждаме в намазнена тавичка за печене.

Оставяме тестото да втаса още веднъж.

Върху всяка топка подреждаме нарязани зелени маслини и поръсваме с риган и малко зехтин.

Печем затворената пица в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 минути.

Гарнираме Скритата Пица с млечно-чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: