Пълнени жълти тиквички с кайма и кашкавал

27/06/2018
Камелия
отКамелияНовак1041
"Не ги разбираме онези хора, които само се облизват, а още не са опитали от нашите лесни пълнени тиквички "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо291
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме тиквичките на пънчета около 7-8 сантиметра и издълбаваме вътрешността с лъжичка. Готови, изчистени тиквичките ги поставяме в тенджера с вряща вода за около 3 минути и ги вадим с решетъчна лъжица.

Приготвяме си плънката, като нарязваме на ситно лука и го запържваме на тиган, докато омекне. Добавяме каймата, като я раздробяваме, докато не стане на трохи и добавяме малка част от издълбаната вътрешност на тиквичките.

Малко преди да свалим от тигана, добавяме и наситнения магданоз и копър.

На вкус добавяме черен пипер и сол. В намаслена тавичка редим тиквичките и ги пълним с готовата плънка.

Слагаме да печем на умерено загрята фурна за около 25-30 мин, като малко преди да са напълно готови, редим върху всяка тиквичка парченца кашкавал, за да се запече.

Готовите вече тиквичките ги гарнираме със соса от разбитото кисело мляко с чесън, копър и сол.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Камелия
Камелия
23.07.2018 21:24
и вкусна
0
0
Потребител#215947
Чудесна рецепта:)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв