Пирински суджук

27/06/2018
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър37186720
"Изпитана рецепта за суджук от Пиринския край - истинско кулинарно съкровище "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо438
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг
  • кимион - 10 г
  • черен пипер - 10 г
  • джоджен - 10 г
  • семена от копър - 10 г
  • сол - 30 г
  • свински черва - 2 метра тънки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на парчета и го объркайте с подправките. Оставете да престои така 12 часа.

След това го накълцайте съвсем ситно или го минете през машинка за месо с едра решетка.

Напълнете червата със сместа.

Така приготвения суджук се изпича на скара.

Поднесете го с гарнитура според сезона.

Забележка: Месото с кокалите е около 1.5 кг. Една порция суджук е около 200 г в суров вид /100 в изпечен/.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар