Свински сушен бут

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3122k
Свински сушен бут1 / 2
13/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
"Днес ще ви представим тази стара майсторска рецепта, която изисква търпение и време, но резултатът е повече от отличен - ще си имате естествено изсушен свински бут без консерванти и химия"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре загладеният свински бут се слага в голям дървен съд (постав) и се зарива със сол, като по желание може да сложите и ред сланина, също зарита в солта.

Оставяте бута да престои така 2 месеца (минимум 45 дни). След това го вадите, почиствате и добре натърквате с подправките, които може да направите на кашица с малко червено вино.

Оставяте го провесен в сушилня или на проветриво и сухо място да съхне.

През първите 2-3 дни сваляйте бута и го запичайте в предварително загряна на 220 градуса фурна за 15-20 минути, след което оставяйте пак да съхне.

Сушеницата трябва да е готова за консумация след около 2 месеца.

Приготвянето на хубав свински сушен бут зависи много от микроклимата и ако няма да го правите на село, където въздухът е по-чист, резултатът може да не е никак добър.

Запичането до голяма степен помага, ако няма да сушите бута в традиционните селски сушилни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 4
3 5
2 1
1 2
Дай твоята оценка: