Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Свински джолан с гъби, моркови и картофи в гювеч

Свински джолан с гъби, моркови и картофи в гювеч

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Свински джолан с гъби, моркови и картофи в гювеч
Снимка: Виолина
1 / 2
28/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
2
"Имаме пълен гювеч със свинско и зеленчуци, който ще нахрани дори и съседите"

Необходими Продукти

  • свински джолани - 1 бр.
  • сол
  • чесън - 3 скилидки
  • олио - 2 +2 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сос уорчестър - 1 к.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л. смлян
  • червен пипер - 1 к.л.
  • мащерка - 1 к.л.
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 200 г
  • картофи - 5 - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският джолан се измива, подсушава и поръсва със сол. В купа се счуква чесънът, прибавят се 2 супени лъжици олио, лимонов сок, сос Уорчестър, горчица, черен и червен пипер и суха мащерка. Всичко се обърква добре и с приготвената марината се намазва свинският джолан. Оставя се в хладилник да престои поне шест часа, за да се овкуси.

Картофите се обелват, нарязват на средно големи парчета и се слагат на дъното на глинен гювеч.

Гъбите се нарязват на филийки, а морковите на кръгчета. Слагат се при картофите и се овкусяват със сол. Наливат се около две супени лъжици олио, след което зеленчуците се разбъркват.

Между тях се поставя овкусеният джолан, налива се около половин кафена чашка вода, поставя се капакът на гювеча и се слага във фурната.

Пече се първият половин час на 220 градуса, след което температурата се намалява на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: