Боб Чорба по Градинарски

28/06/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор5012045631
"Където и да ходим, каквото и да правим, сърцето винаги ще ни връща у дома, където за първи път сме опитали Боб чорба по градинарски "
Приготвяне15 мин.
Готвене55 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 105
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме фасула от вечерта в студена вода. Отмиваме го на сутринта и го слагаме да се вари на умерено силен огън. Щом водата кипне, го оставяме 5-7 минути да поври и го отцеждаме. Доливаме горещ зеленчуков бульон (или вода, ако не разполагате с такъв), поставяме капака и намаляваме котлона.

Зеленчуците измиваме и почистваме.

Нарязваме на ситни кубчета лука, чушката и морковите.

Зеленият фасул (чийто сорт е Берголд - нисък, жълт и с тънка шушулка), нарязваме на къси ивички.

Изсипваме зеленчуците при къкрещия боб. Прибавяме растителната мазнина и сухата пиперка и лютата чушка.

След като зеленчуците се задушат и омекнат, доливаме доматената салца и червения пипер.

След като зърната на фасула се сварят, посоляваме и прибавяме нарязаните на ситно гьозум и девисил.

Поднасяме топъл, с комат хляб и люта чушка, за почитателите на пикантното.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар