Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Заешко месо с горчица

Заешко месо с горчица

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Заешко месо с горчица
Снимка: Анонимен
2 / 3
07/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4-5
"Запомнете го от нас - вкусният заек иска мариноване, готвене на тих огън и приятна компани, която да дегустира крайния резултат"

Необходими Продукти

  • горчица - дижонска 4 с.л.
  • сос - соев 1 с.л.
  • кориандър - 1 ч.л.
  • заешко месо - 1 кг.
  • бекон - 2 резана
  • олио - 1 с.л.
  • галета - 4 с.л.
  • масло - 25 гр.
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Горчицата се смесва със соевия сос и смленият кориандър. Добавя се заешкото месо, разделено на порции и се овалва добре. Оставя се в хладилника за 2 часа.

Беконът и лукът се нарязват на ситно и се запържват в олиото до златисто. Изсипват се в огнеупорна тавичка.

Месото се овалва в галета. Поставя се върху бекона и лука. Отгоре се поръсва с разтопеното масло и се похлупва.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 С за 1 час. След 40 минути се махна капака, за да покафенее отгоре месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
40
32
20
10
Дай твоята оценка: