gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка Цвете Стъпка по Стъпка

Питка Цвете Стъпка по Стъпка

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2342k6832k3
Питка Цвете Стъпка по Стъпка
Снимка: Таня Левенова
1 / 8
30/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
130 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
175 мин.
Порции
7
"Всеки може да приготви атрактивна питка цвете, защото ние ще му покажем как да я направи стъпка по стъпка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и част от него се поставя в купа.

Маята заедно с водата и захарта и 2 с.л. брашно се активира за 20 минути.

След това продуктите за тестото постепенно се добавят при брашното в купата и се замесва тесто -до средна твърдост. Тестото се оформя на топка, покрива се и се оставя за втасване за около час.

След това то леко се премесва и се разделя на три части - едната по-голяма, другата средна и третата малка - за средата, на питката.

От голямата част разделена на пет части се точат кори.

Те се редят в тава застлана с хартия за печене. Всяка се намазва с олио.

Получената купчина кори се раздърпват леко и кората се нарязва на 8

триъгълника.

Всеки триъгълник се хваща от върха и се обръща към края на тавата.

Така се правят и останалите триъгълници.

След това от средната част, също разделена на пет части, се правят кори

които се редят в средата.

Разрязват се на 8 триъгълника, като се внимава получените триъгълници да могат да се редят в празните пространства на предните.

По същият начин и те се издърпват назад.

В средата се поставя оформеното топче от малката част.

Така оформена питката се оставя да втасва за около 25 минути.

След това тя се намазва с разбитите жълтъци, олио и млякото.

Питката се поставя във фурната и тя се включва на 180°C.

Изпича се за около 45 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: