Пържена писия (малък калкан)

26/07/2018
"Настроението ни е морско, затова и обядът ни е такъв - разкошна пържена писия "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо558
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата от вътрешностите и люспичките. Измийте я обилно под течаща вода, след което я отцедете и подсушете.

Загрейте олиото за пържене в подходящ съд. Количеството да е достатъчно, за да покрива рибата.

Оваляйте всяка риба в брашно и изпържете във врящото олио до златисто от двете страни.

Посолете и отцедете от мазнината върху домакинска хартия.

Поднесете с лимон и подходяща гарнитура.

Писията е невероятно вкусна риба!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар