Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Скумрия с доматен сос и лук на фурна

Скумрия с доматен сос и лук на фурна

Скумрия с доматен сос и лук на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
28/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Прочутата скумрия с доматен сос и лук - вкусен начин за приготвяне на рибата"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • лук - 3 глави
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • домати - консерва 1 буркан (400 г)
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • дафинов лист - 2 бр.
  • чесън - 3 бр. скилидки
  • захар - 2 - 3 щипки
  • риган
  • магданоз
  • лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумрията се почиства от вътрешностите, измива се и нарязваме на парчета.

Поръсва се със сол, черен пипер и се оставя в чиния.

Почиства се лук и чесън, лукът се нарязва на парчета може и на полумесеци.

В тиган се загрява олио, запържваме лук с щипка сол, да омекне.

Консерва домати се пасира и сипва в тигана. Добавя се дафинов лист, сол, захар, скилидки чесън.

Прехвърля се в тава 26 см, отгоре се нарежда парчета апетитна скумрия, поръсваме риган.

Печем скумрията в доматен сос в загрята фурна 180°C до готовност около 30-35 минути и готово.

Скумрията с доматен сос и лук на фурна се сервира поръсена с магданоз и лимон.

Тази апетитна печена риба е уникална вкусотия - ще си оближете пръстите!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Липсва щипка канела.
15.03.2024 15:45
Анонимен
Анонимен
Тази рецепта за втори път я правя- много ми харесва и ще продължавам да я правя.,Много добро време на приготвяне.
22.11.2023 10:11
Анонимен
Анонимен
Скумрията се пече първо на скара и после се добавят всички съставки описани...
08.11.2023 14:31
3
1
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Защо риган, а не девисил!?
?
18.10.2023 22:30
2
Анонимен
Анонимен
Super
23.06.2022 21:01
2
1
Алекс _Ив
Алекс _Ив
Любимо, на всички у дома.
28.03.2020 13:32
2
1