Начин на приготвяне
Приготвяме марината, като разбиваме с тел горчицата, соевия сос, олиото.
Натриваме котлетите със смес от черен пипер, риган и щипка сол. Внимаваме да не прекалим със солта, тъй като соевият сос е достатъчно солен.
Ако месото е прясно и постои поне за час в марината (може да го приготвите и от предния ден), достатъчно е да го печете за около 40 мин под фолио и още 15-20 мин без фолио.
Докато месото се пече, сваряваме обелените картофи. Малко преди да са готови, добавяме и граха. След готовност изцеждаме добре и намачкваме картофите с граха.
Загряваме за кратко маслото и прясното мляко и добавяме към пюрето. Разбъркваме и овкусяваме граховото пюре.
Поднасяме свинските пържоли върху част от пюрето и поливаме с част от соса, който се е получил при печене. Поръсваме с мащерка.