Вкусен тас кебап

Вкусен тас кебап
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 5
30/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Ароматен и богат тас кебап, приготвен с много мерак и майсторлък - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг вратно
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • бяло вино - 200 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • дафинов лист - 3 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио
  • сол
  • за картофеното пюре
  • картофи - 500 г
  • масло - 2 с.л.
  • шафран - 1 щипка
  • сол
  • за ориза
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лимони - 1 с.л. сок
  • вода - 4 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този вкусен тас кебап арежете месото на малки хапки и в сгорещено олио го запечатайте от всички страни.

Нарежете лука, моркова и чесъна и заедно с дафиновия лист ги прибавете към месото.

Запържете и когато зеленчуците са омекнали, сипете виното. Оставете да къкри на слаб огън до изпаряване на виното.

Добавете доматеното пюре, черния и червен пипер и 500 мл вода.

В малко вода размийте брашното и го сипете в ястието. Разбъркайте и посолете на вкус. Оставете свинския кебап да къкри под капак на слаб огън до готовност.

Картофено пюре:

Обелете картофите, измийте и ги сварете в подсолена вода с щипка шафран.

Сварените картофи намачкайте с 100 мл от бульона и посолете на вкус. Сложете маслото и разбъркайте.

Бял ориз:

Нарежете лука на ситно и го запържете в малко мазнина. Сипете ориза и разбъркайте.

Щом оризът леко промени цвета си, изстискайте малко пресен лимонов сок, така оризът остава много бял.

Сипете 4 ч.ч. вряла вода, малко сол и щипка черен пипер. Когато водата заври, изключете котлона и оставете ориза под капак, докато поеме водата.

Вкусният тас кебап се поднася с варен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
526
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Чист винен кебап.
27.10.2023 07:57
2
3
Анонимен
Анонимен
Тас кебап се прави с телешко.Щом е със свинско май е винен кебап.
27.10.2023 07:56
4
Анонимен
Анонимен
Странно на мен не ми се получи доста гадно стана но все пак ее ядохме че бяхме гладни
21.05.2023 21:54
1
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Mnogo vkusna manja stana
17.02.2023 23:09
3
Христо Славейков
Христо Славейков
Страхотен тас кебап стана!
19.10.2022 20:20
1
Дони Ники
Дони Ники
Много вкусно!
08.04.2022 15:23
Анонимен
Анонимен
мо
30.12.2021 02:02
Потребител#273177
Потребител#273177
Сготвих го и стана невероятно-баба ми винаги го правеше така,с ориз и карт.пюре.Нямах бяло вино и сложих червено.Много добре е обяснена рецептата. Благодаря.
20.11.2021 13:44
3
1
Стефка Георгиева
Стефка Георгиева
Сготвих и е прекрасно ядене!!!Всички в къщи го харесаха.Благодаря на авторката за рецептата!!!!
11.03.2021 11:03
2
Tanq Kostadinova
Tanq Kostadinova
Направих го,само,че сложих и гъби при кебапа,а на картофеното пюре без шафран,с двете гарнитури и салатка от прясно зеле,чудесно!
24.09.2019 17:00
5
2
Потребител#229691
Потребител#229691
Интересното в тази рецепта е, че се използват едновременно и двата вида гарнитури- и ориз, и картофено пюре.
23.03.2019 22:32
3
2
maria
maria
Пробвах рецептата, но само с ориза, без картофеното пюре, вкъщи много го харесаха. Благодаря! :)
05.12.2018 16:57
8
uzi
uzi
Слагам ли чесън?
10.12.2016 19:16
1
2
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Изглежда наистина прекрасно и много вкусно, аз не слагам вино, с вино ми има вкус по скоро на винен кебап и слагам домати, но въпрос на вкус :)
13.10.2016 11:40
7
4
1
Покажи всички подкоментари