Начин на приготвяне
За този вкусен тас кебап арежете месото на малки хапки и в сгорещено олио го запечатайте от всички страни.
Нарежете лука, моркова и чесъна и заедно с дафиновия лист ги прибавете към месото.
Запържете и когато зеленчуците са омекнали, сипете виното. Оставете да къкри на слаб огън до изпаряване на виното.
Добавете доматеното пюре, черния и червен пипер и 500 мл вода.
В малко вода размийте брашното и го сипете в ястието. Разбъркайте и посолете на вкус. Оставете свинския кебап да къкри под капак на слаб огън до готовност.
Картофено пюре:
Обелете картофите, измийте и ги сварете в подсолена вода с щипка шафран.
Сварените картофи намачкайте с 100 мл от бульона и посолете на вкус. Сложете маслото и разбъркайте.
Бял ориз:
Нарежете лука на ситно и го запържете в малко мазнина. Сипете ориза и разбъркайте.
Щом оризът леко промени цвета си, изстискайте малко пресен лимонов сок, така оризът остава много бял.
Сипете 4 ч.ч. вряла вода, малко сол и щипка черен пипер. Когато водата заври, изключете котлона и оставете ориза под капак, докато поеме водата.
Вкусният тас кебап се поднася с варен ориз.
Ако ти харесва рецептата, опитай и другите ни класики от категорията, а именно винения кебап и вкусния султан кебап.
Коментари
Препоръчвам