Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пържени картофи»Картофи по селски с мас

Картофи по селски с мас

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Картофи по селски с мас
Снимка: Храна за Душата
1 / 3с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"И когато чуете, че картофките са по селски, да знаете, че това е гаранция за страхотно добър вкус"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 - 3 бр.
  • пушен червен пипер - 2 с.л.
  • чубрица - 2 с.л.
  • джоджен - 1 с.л.

  • мащерка - 1 с.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • мас - 300 - 400 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете картофите на пръчици, без да ги белите.

Смесете в дълбока купа пушения червен пипер, чубрицата, джоджена и мащерката.

Към микса от подправки добавете и чесън на прах. Посолете.

Загрейте свинската мас. Изпържете картофите в свинската мас, докато станат златисти.

Оваляйте пържените картофи още горещи в микса от подправки и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Здравейте. Сигурно ли е че подправките са това количество само за 2-3 картофа?
03.06.2022 22:15
1