Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Бирени мезета»Панирани рулца от шунка и кашкавал

Панирани рулца от шунка и кашкавал

Панирани рулца от шунка и кашкавал
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
15
"Уникално мезе и предястие, което с нетърпение ще споделите с близки и приятели"

Необходими Продукти

  • шунка - 300 г
  • кашкавал - 300 г
  • корнфлейкс - 3 с.л.
  • галета - 1 пакетче
  • брашно - 2 с.л
  • яйца - 2 бр.
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л.
  • черен пипер - щипка
  • сол - на вкус
  • олио - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете кашкавала на пръчици, а шунката - на тънки пластове (квадрат или триъгълник).

Всяка пръчица кашкавал завийте на рулце с шунката, след като са готови, разбийте яйцата, пригответе кашичка от вода, брашно и подправките, гъста като боза.

Потопете всяко рулце във кашата, после в разбърканата галета с корнфлейкс, яйца и отново галета.

Пържете в сгорещено олио или фритюрник до зачервяване.

Уникално мезе или предястие!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Видео към рецептата

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: