Начин на приготвяне
Разбъркваме яйцата и към тях добавяме киселото мляко с шупналата сода. Подправяме с хималайската сол, чубрицата и черния пипер. Смесваме всичко заедно с шарлана.
Прясно набраните листа лопуш измиваме и нарязваме на ситни и къси лентички, а лука - на малки кубченца. Прибавяме ги към млечната смес.
Фините кори за баница нарязваме с голяма ножица – на малки квадратчета с големина около 1 см. Поръсваме ги върху плънката, като ги раздробяваме, за да не останат слепени. Разбъркваме хубаво – така че да няма сухи парченца кори.
Готовата смес разпределяме в 6 големи формички за мъфини (кръгли или правоъгълни), които предварително сме намазали с шарлан и по желание - леко напудрили с брашно.
Печем баничките на 200 градуса за 25 минути до наситено златист цвят. Ако фурната е прекалено силна, можем да ги печем на 180 градуса за около 30 мин.
Преди да ги извадим окончателно – проверяваме дали са напълно изпечени отвътре. Поднасяме баничките-мъфини още топли!
Чудесни и лесни пухкави млечни банички с лопуш и лук!
Чудно Вкусно!