Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фусили с гъби и сметана

Фусили с гъби и сметана

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Фусили с гъби и сметана
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
12/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
22 мин.
Порции
2
"Паста, гъби и сметана - всички съставки за едно вкусно ястие"

Необходими Продукти

  • печурки - 300 г
  • сметана - 200 г готварска
  • лук - 1 глава, средна
  • зехтин - 40 мл или на вкус
  • черен пипер - 1 - 2 щипки, прясно смлян
  • фусили - около 200 г паста
  • пармезан - 120 г
  • моцарела - 60 г или на вкус (зряла)
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е идея за една много бърза вечеря, с която да усетите духа на Италия и да зарадвате своето семейство.

Малката тайна тук е начина на приготвяне, с който ще постигнете резултати на паста, която прилича на поднесена от автентичен италиански ресторант.

Лесното и практичното тук е, че сосът и пастата могат да се готвят по едно и също време и за кратко да имате на трапезата си чудесна вечеря или обяд.

Започнете с почистване на гъбите и лука. Нарежете лука на ситно, а печурките - на тънки филийки.

Сложете обилно количество вода да завира на котлона и я подсолете леко.

Загрейте и зехтина и в него запържете първо лука, а щом поомекне, сложете и гъбите. Гответе, докато те пуснат сосче и започнат да ухаят приятно.

През това време водата за пастата ще е завряла, затова сложете фусилите и следете минутите отразени на пакета за готовност до степен ал денте.

Сипете сметаната при гъбите, овкусете със сол и черен пипер и бъркайте на слаб огън, докато на съседният котлон пастата се свари до желаната степен - искаме да е ал денте, за да не се размеква впоследствие.

Взимайте от полусварената паста и заедно с малко от водичката, в която е вряла (замътнена от отделеното нишесте) сипвайте при соса. Така, докато прехвърлите цялата паста при гъбите и сметаната. Не слагайте прекалено вода.

Бъркайте така, за да поемат фусилите хубаво от соса и водичката да се изпари и се сгъсти. Тогава сипете на части пармезана - настърган, и с тигана повдигайте и подхвърляйте пастата - за това се иска малко техника и от първия път може да изпитате затруднение, но впоследствие ще свикнете и ще видите, че е лесно.

След като целият пармезан е поет от соса, сипете и моцарелата - настъргана и процедирайте по същия начин, докато се разтопи (на слаб огън).

Готовите фусили с гъби и сметана поднесете на момента.

По тази технология се постигат наистина учудващо добри резултати и пастата става много по-вкусна!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: