Начин на приготвяне
В тенджера налейте водата, добавете солта и олиото и оставете за заври. Във врящата вода сипете макароните и варите за 7-8 минути, като периодично разбърквате.
Прецедете макароните и ги поставете в тавичка, добавете нарязаното на парчета масло и натрошеното сирене, разбъркайте много добре.
За заливката в купа чукнете яйцата и добавете захарта и ванилията, разбъркайте.
На етапи прибавяйте прясното мляко и бъркате до еднородна смес или докато захарта се разтвори напълно.
Залейте макароните със сместа и леко и внимателно разбъркайте.
Поставете тавата в предварително нагрята на 220 °C фурна и печете до получаване на апетитна златисто кафява коричка - 20-30 мин, зависи от фурната.
Оставете макароните на фурна да се охладят напълно, нарежете на порции и сервирайте.
Това е любимата на всички ни класическа рецепта за макарони на фурна.
Ако обичате макарони, освен сладки, препоръчваме да опитате и нашите рецепти за макарони с кайма или класическото пастицио.
Коментари