Динен пунш с водка и джинджифил

МартинМартин
Новак
32
164
103
76
31/07/2019
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции35
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо470
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме динята и почистваме старателно всички динени семки от нея.

В голям шейкър или сокоизстисквачка правим динята и джинджифила на сок.

Слагаме всичко в голяма купа. В нея добавяме захарния сироп и леко намачканата мента /втриваме я леко в ръце и така я слагаме в пунша, за да си пусне аромата/.

Захарният сироп сме направили, като в 80 мл сгорещена вода сложим 2 чаени лъжички тръстикова захар до завиране.

Добавяме водката и сока от лайм. Охлаждаме го за около 20-30 минутки в хладилника.

По желание слагаме лед в пунша или директно в чашите.

Завършваме динения пунш с водка и джинджифил с листенце мента и поднасяме.

Да ви е сладко!

Бар шейкър
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бар шейкър
9.78 лв.
Виж ››

Станете истински магьосник в приготвянето на шейкове и коктейли с нашия бар шейкър. Необходими са ви точните съставки, доза въображение и бар шейкъра, за да изумите всички с прекрасни напитки, които ще им предложите.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Румяна С.
Румяна С.
31.07.2019 14:01
Съставките трябва на сокоизтисквачка, особено джинджифила! Понеже ни трябва само сокът му. Коктейлът стана страхотен! Гостите ми бяха очаровани, много приятен вкус на свежест и със листенцата мента .... Не можах да му се наситя:)) Страхотна рецепта!
0
0