Начин на приготвяне
Ябълките, от които приготвих пюрето, са напълно екологично чисти, или както ги наричам виладжийски плодове. Това означава, че за тях почти никой не се грижи и предполага, че с нищо не са обработвани.
Дръвчетата са средно големи, отрупани с плод, някъде с червейчета, което говори, че са напълно чисти по състав.
Ябълките се измиват, почистват от семенника, тенденциозно не ги обелих, за да може да останат част от витамините от кората, и се нарязват на дребни парчета.
Поставят се в тенджера, заливат се с водата и се оставят на умерен огън, докато омекнат при периодично разбъркване.
Свалят се от котлона и се изсипват в голям блендер/робот, за да се смелят, до плодово пюре.
Цялата смес се изсипва в голяма цедка и с помощта на силиконова шпатула започват да се разбъркват, за да може да изтече пюре. Пюрето е напълно гладко и по консистенция е гладко като кадифе. В цедката трябва да остане суха част - около 1 шепа.
Разпределя се в малки бурканчета, затваря се с капачка.
Поставя се в дълбока тенджера, залива се с вода, един пръст над капачката, и се сваряват за 5-7 минути.
Изваждат се от водата и се обръщат, за да хлътне капачката.
Прибират се на хладно и тъмно място.
Копринено нежното бебешко пюре е напълно готова за консумация.
Коментари