Сочни и сладки макарони на фурна

София В.София В.
Новак
19
109
64
60
22/10/2019
"Любимият десерт от детството, който този път вие може да приготвите на своята майка "
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 721
  • Преглеждания за месеца302
  • Преглеждания за седмицата65
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се сваряват в подсолена вода (твърдо сварени), отцеждат се и се измиват.

Слагат се в тава и се поливат с разтопеното масло. Аз използвам домашно мляко, което е с по-висока масленост, затова пропускам маслото.

Заливат се със заливката от млякото с разбитите в него яйца, захар и ванилии.

Печете сладките макарони на фурна в предварително загрята на 220°C фурна с фолио в/у тавата за около 40 мин.

После махаме фолиото и допичаме сочните и сладки макарони на фурна до зачервяване на 180°C за още 30 мин.

Солидна италианска тава с дръжки 32 см-13%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Солидна италианска тава с дръжки 32 см
80.00 лв.
69.99 лв.
Виж ››

Здравословното хранене е на крачка разстояние - необходимо е само да вземете кръглата алуминиева тава, в която се готви с минимално количество мазнина. Тя е с незалепващо покритие и позволява приготвяне на сладки и солени гозби.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Бойчо Николов
За макароните на фурна, след като ги сваря и натроша сиренето ги заливам с предварително направената заливка за крем карамел.
1
0
София В.
София В.
29.10.2019 18:22
И така става!
1
0