Крюшон от диня и ягоди

11/07/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 804
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрязваме капачето на динята и с лъжица я издълбаваме. Поставяме я в дълбока тенджера, така че да остане права.

Полагаме вътре ягодите, ред по ред, като всеки ред поръсваме обилно със захар. Когато запълним динята догоре със захар наливаме коняка, слагаме обратно капачето и оставяме на студено в хладилник за 24 часа.

Готовия сироп се изсипва заедно с плодовете в дълбока купа. Добавят се бялото вино, шампанското и около 1 л изстудена минерална вода. Добавяме лед и поднасяме.

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Monika Ivanova
Monika Ivanova
08.05.2016 07:47
това ще да е голяма разкошотия в летните жеги
0
0