Пушена сьомга в бутертесто

09/11/2019
"Пушена сьомга в бутертесто - това си е деликатес, с който ще се превърнете в кралицата на вечерта "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо364
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • бутертесто - 1 пак.
  • пушена сьомга - 100 г
  • праз - 1 стрък
  • заквасена сметана - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - 50 - 70 г настърган
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • HOSSO - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • още
  • филирани бадеми - 1 шепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете първия пласт на праза и го измийте. Разрежете го през средата и го нарежете на полумесеци.

В тиган сложете малко мазнина и го запържете до златисто. Изключете и оставете леко да се охлади.

Добавете малко сол, черен пипер, заквасената сметана и разбъркайте.

Отворете бутертестото, сложете праза до половината и разстелете равномерно.

Поръсете с кашкавала и подредете парчетата сьомга. Затворете с останалата половина и притеснете краищата. Може и с вилица да се направи.

В малка купичка сложете жълтъка, прясното мляко и олиото. Разбъркайте и намажете горната част на рибения пай със силиконова четка.

Поръсете рибника с бадеми и печете в тавичка, застлана предварително с хартия за печене на 200 градуса до готовност.

Добър апетит с тази пушена сьомга в бутертесто.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар