Начин на приготвяне
Обелете първия пласт на праза и го измийте. Разрежете го през средата и го нарежете на полумесеци.
В тиган сложете малко мазнина и го запържете до златисто. Изключете и оставете леко да се охлади.
Добавете малко сол, черен пипер, заквасената сметана и разбъркайте.
Отворете бутертестото, сложете праза до половината и разстелете равномерно.
Поръсете с кашкавала и подредете парчетата сьомга. Затворете с останалата половина и притеснете краищата. Може и с вилица да се направи.
В малка купичка сложете жълтъка, прясното мляко и олиото. Разбъркайте и намажете горната част на рибения пай със силиконова четка.
Поръсете рибника с бадеми и печете в тавичка, застлана предварително с хартия за печене на 200 градуса до готовност.
Добър апетит с тази пушена сьомга в бутертесто.