Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка с миди и орехи

Разядка с миди и орехи

Разядка с миди и орехи
Снимка: Кристиан Александров
1 / 4
10/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • миди - 200 г - замразени
  • масло - 1/2 ч.л.
  • цедено мляко - 2 с.л.
  • извара - 2 с.л.
  • майонеза - 1 с.л.
  • копър - 1/4 връзка
  • орехи - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • зехтин - 1 ч.л.
  • кисели краставички - 2 - 3 бр - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушваме мидите в масло за 10 минути на 200 градуса в тефлонова тавичка във фурната. Оставяме ги да се охладят.

Смесваме цеденото мляко, изварата, майонезата и солта.

Разбъркваме много добре.

Добавяме мидите.

Нарязваме на едро ореховите ядки, а копъра на ситно и добавяме и тях.

Разбъркваме разядката и сипваме в чинии.

Декорираме разядката с миди и орехи с кисели краставички, поливаме със зехтин и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: