Начин на приготвяне
В купа счупете яйцата, налейте прясното мляко, изсипете едно пакетче ванилова захар и добавете щипка сол. Разбийте с телена бъркалка сместа за няколко минути.
На порции добавете оризовото брашно. Регулирайте вие за гъстотата на сместа, ако яйцата са по-големи, ще ви е необходимо и повече брашно.
Палачинковата смес трябва да бъде с консистенция на рядка боза. Намажете дъното на незалепващ тиган с краве масло.
От сместа вземете един черпак и излейте в тигана. Когато краищата на палачинката покафенеят и се отделят разтръскайте тигана и обърнете палачинката, за да се изпече и от другата страна.
Наредете палачинките една върху друга и поднсете с мед, течен шоколад, конфитюр или по ваш вкус.
Да ви е сладко! Безглутеновите оризови палачинки са готови.