Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Безглутенови оризови палачинки

Безглутенови оризови палачинки

редакция:
Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Безглутенови оризови палачинки
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Пухкави оризови палачинки без глутен, които си похапваме с радост."

Необходими Продукти

  • оризово брашно - 1 и1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 150 - 200 мл
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • бакпулвер - на върха на ножа
  • сол - щипка
  • масло - бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа счупете яйцата, налейте прясното мляко, изсипете едно пакетче ванилова захар и добавете щипка сол. Разбийте с телена бъркалка сместа за няколко минути.

На порции добавете оризовото брашно. Регулирайте вие за гъстотата на сместа, ако яйцата са по-големи, ще ви е необходимо и повече брашно.

Палачинковата смес трябва да бъде с консистенция на рядка боза. Намажете дъното на незалепващ тиган с краве масло.

От сместа вземете един черпак и излейте в тигана. Когато краищата на палачинката покафенеят и се отделят разтръскайте тигана и обърнете палачинката, за да се изпече и от другата страна.

Наредете палачинките една върху друга и поднсете с мед, течен шоколад, конфитюр или по ваш вкус.

Да ви е сладко! Безглутеновите оризови палачинки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: