Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват със солта. Добавят се разтопеното масло, млякото и брашното. Добре разбитото тесто се оставя да престои 30 минути.
Оризът се вари 15 минути в 150 мл вода. Оставя се да поизстине, след което се смила и се прибавя към палачинковото тесто.
Портокаловият сок се загрява със захарта. Добавя се нишестето, размито в малко вода, и сместа се вари няколко минути, докато се сгъсти. Накрая се разбърква с портокаловия ликьор и се сваля от огъня.
От оризовото тесто се налива по малко в сгорещен тиган, намазан с масло. Палачинките се изпържват от двете страни и се държат на топло.
Плодовете се почистват, нарязват се на дребни парченца, смесват се и се разпределят върху палачинките, които се прегъват на две и се слагат в затоплени чинии.
Поливат се с портокаловия сос, поръсват се с пудра захар и се украсяват с парченца плодове. Поднасят се веднага.