Спаначен таратор с тученица

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
781
4k
4k
1k
3
24/05/2020
"Толкова апетитно изглежда този спаначен таратор, нали "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо135
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • спанак - 2 шепи, бейби листа
  • тученица - 1 шепа, листенца
  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
  • копър - ½ връзка (без дръжките)
  • кисели краставички - 3 големи или ½ буркан, домашни
  • слънчогледови семки - 2 - 3 с.л., сурови
  • оцет балсамико - 1 с.л., на вкус
  • хималайска сол - 2/3 ч.л., на вкус
  • черен пипер - 1/3 к.л., смлян
  • зехтин - 1 - 2 с.л. (или шарлан)
  • филтрирана вода - 1 и ½ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. В дълбока купа сипваме киселото мляко, което предварително сме разбъркали в кофичката.

2. Към него прибавяме всички зелени съставки, нарязани на ситно – 2 шепи листенца бейби спанак, 1 шепа листа тученица и половин връзка пресен копър (без дръжките). Добавяме домашно стерилизираните кисели краставички (около половин буркан), нарязани на малки кубченца и измитите сурови слънчогледови семки (2-3 с.л.), които по желание предварително сме накиснали.

3. Овкусяваме с хималайска сол (2/3 ч.л., на вкус), смлян черен пипер на мелничка (1/3 к.л.), оцет Балсамико (1 с.л. на вкус; бяла подправка) и зехтин (1-2 с.л.) или шарлан (нерафинирано слънчогледово масло), с който същи се получава много вкусно.

4. Разбърквайки всички съставки, на малка струйка сипваме около чаша и половина филтрирана вода.

Този таратор е пролетна свежест в купичка – спаначен таратор с тученица и слънчогледови семки за един витаминозен и здравословен обяд през топлите дни!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар