Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Клуб Сандвич»Японски клуб сандвич Кацу Сандо

Японски клуб сандвич Кацу Сандо

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Японски клуб сандвич Кацу Сандо
Снимка: Мария Божилова
1 / 5
14/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Специалитет от японската кухня, който е вече в списъка ни с любими клуб-сандвичи!"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 400 г
  • галета - 250 г фина
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 200 мл
  • хляб тостер - 12 бр. филии
  • горчица
  • зеле - 300 г
  • За соса
  • сос барбекю - 4 с.л.
  • соев сос - 6 с.л.
  • кетчуп - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • сушен лук - 3 с.л.
  • чесън - 4 бр. скилидки
  • маслини - мариновани зелени без костилки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се измива много добре. Нарязва се на тънки филийки.

Яйцата се разбъркват на пяна.

Всяка филийка се потапя в галета и се оставя за 5 мин, след което се потапя в яйцата, после отново в галета.

Пържат се в сгорещено олио.

След като са изпържени, се изваждат върху кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината.

Сосът Барбекю се смесва с кетчупа, соевия сос, мед, сушен лук и счукания на пяна чесън.

Вари се 10 мин на слаб огън.

Зелето се нарязва на тънки ивици.

Всяка филийка хляб се намазва с горчица.

Слага се нарязано зеле, залива се със изстудения сос.

Отгоре се нарежда изпържено филе, залива се със сос и се покрива с филия.

Това се повтаря още веднъж.

Приготвеният клуб сандвич се фиксира с две дървени клечки, върху които се нанизват по три маслини на всяка.

Разрязва се по диагонал и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: