Начин на приготвяне
Накълцайте ситно пилешкото, поръсете го обилно със сол и черен пипер и след малко го запържете равномерно в тиган със сгорещено олио.
Готовото пилешко се вади и в съшия тиган се доливат 2 с.л. мазнина. Слага се арабската питка и се притиска и завърта за кратко, докато хване лек загар. По същият начин направете и втората.
Във всеки дюнер сложете част от пилешкото, пържени картофи, по 2 резена домат и нарязан на тънки полумесеци лук.
Разбива се сос от киселото мляко и майонезата и се поливат дюнерите. Завиват се и се поднасят с малко кетчуп и горчица.
Коментари
Да му бяхте сложили и кренвирши вместо месо, та да е пълна гаврата с добрия вкус!
Аз не ям горчица
аз пък съм в лондон и на всякъде слагат картофи не в самия дюнер а от страни но ги има !!!
Слагат се зеленчуци- червено зеле, лук,домати и др. и 70-80% трябва да е месо. Всеки, който е ходил извън БГ знае, че АБСОЛЮТНО никъде другаде НЕ слагат картофи...
И според мен в соса задължително чесън и черен пипер, може и без майонезата, а също добре е на пилето да се сложат някакви по-екзотични подправки, за да замирише на арабско.