Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Американски Палачинки»Бананови палачинки без яйца

Бананови палачинки без яйца

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Бананови палачинки без яйца6 / 6
03/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Не се тревожете, ако сте забравили яйцата, хубавите палачинки стават и без яйца"

Необходими Продукти

  • банани - 2 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • лимонов сок - 2 - 3 с.л., прясно изцеден
  • сода бикарбонат - 1/3 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • брашно - около 8 с.л.
  • олио - 2 с.л. + за намазняване на тигана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете бананите и ги смачкайте заедно с лимоновия сок. Трябва да получите гладка кашичка.

Сипете млякото, олиото и щипка сол, содата бикарбонат и хубаво разбъркайте.

Слагайте брашното лъжица по лъжица до получаване на палачинково тесто малко по-гъсто от обикновеното.

Загрейте малък тиган с незалепващо дъно на умерен огън. Намазнете го с олио и слагайте от сместа разпределяйки на сравнително тънък пласт с помощта на черпак.

Печете до тъмно златист загар от двете страни, като при обръщане внимавате, защото палачинките са доста крехки. Ако бързо изгарят от едната страна а сместта отгоре стои течна, трябва да намалите огъня.

Правете ги по- мънички, за да ви е по- лесно при обръщане.

Банановите палачинки без яйца стават много вкусни и са идеални за една бърза закуска. Мекички са и с леко влажна текстура, което се дължи на плода в тях.

Аз поднасям този тип американски палачинки с мед и орехи, но и самостоятелно са хубави, тъй като от банана те си притежават своя сладост.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Аз сложих яйца и брашно, защото беше много течно моето "тесто" спрямо рецептата. Получиха се добре
21.06.2023 11:55
1
Румяна Стоянова
Румяна Стоянова
Много вкусни! Трудничко се обръщат, но с повечко мазнинка се получава, съветът да се намали степента на котлона също проработи :) Благодарим за рецептата! :)
09.08.2020 13:40
3