Начин на приготвяне
Обелете бананите и ги смачкайте заедно с лимоновия сок. Трябва да получите гладка кашичка.
Сипете млякото, олиото и щипка сол, содата бикарбонат и хубаво разбъркайте.
Слагайте брашното лъжица по лъжица до получаване на палачинково тесто малко по-гъсто от обикновеното.
Загрейте малък тиган с незалепващо дъно на умерен огън. Намазнете го с олио и слагайте от сместа разпределяйки на сравнително тънък пласт с помощта на черпак.
Печете до тъмно златист загар от двете страни, като при обръщане внимавате, защото палачинките са доста крехки. Ако бързо изгарят от едната страна а сместта отгоре стои течна, трябва да намалите огъня.
Правете ги по- мънички, за да ви е по- лесно при обръщане.
Банановите палачинки без яйца стават много вкусни и са идеални за една бърза закуска. Мекички са и с леко влажна текстура, което се дължи на плода в тях.
Аз поднасям този тип американски палачинки с мед и орехи, но и самостоятелно са хубави, тъй като от банана те си притежават своя сладост.
Добър апетит!
Опитайте и другите ни предложения за бананови палачинки, протеинови палачинки или тези нежни веган палачинки.
Коментари