Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Класическа рецепта за палачинки

Класическа рецепта за палачинки

iliqnailiqna
Новак
3549634
05/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Ако обичаш вкусни палачинки, това е твоята рецепта - нашите потребители изпитаха и приготвиха тези палачинки хиляди пъти."

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - около 2 чаши (400 мл)
  • брашно - около 2 ч.чаши
  • сол - щипка
  • олио - 2 - 3 суп. лъжици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разчупете яйцата. Разбийте със солта. Добавете с бъркане млякото. Постепенно добавете и брашното. Бъркайте до получаване на хомогенна смес. Добавете 1-2 супени лъжици олио.

Загрейте тигана за палачинки. При тефлонов тиган можете да не използвате мазнина. Поставете около един черпак от сместа и разлейте по цялата основа на тигана.

Оставете да се пържи до лекото отделяне на краищата на палачинката. Обърнете с помощта на дървена шпатулка. След като връхчетата зарозовеят и се повдигнат, палачинката е готова.

Гарнирайте готовите палачинки по желание - със сладка или солена плънка. А ако обичате палачинки, предлагаме да разгледате и другите наши изпробвани рецепти за палачинки.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
5159
480
321
23
12
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Станаха супер ❤️❤️❤️❤️❤️
Само една ванилия добавих.
Благодаря!
25.01.2024 23:02
1
Анонимен
Анонимен
Каква е тази рецепта
2 чаши брашно на търкалета, сместа стана гъста като за тутманик. Вижте в някой друг сайт рецепта..
13.01.2024 19:11
5
1
Покажи всички подкоментари
Dianagergana
Dianagergana
Уникални ! Добавих малко ванилия за разкош :)
04.01.2024 15:49
Анонимен
Анонимен
Не струва рецептата ви какви са тези чаши брашно защо не сте уточнени колко грама брашно. сместа стана гъста Пълен Боклук ви е рецептата
03.12.2023 20:38
1
7
Анонимен
Анонимен
Страхотна рецепта , научих се най-накрая да правя палачинки! След като ги изпека ги мажа с масло !
18.07.2023 13:50
8
Анонимен
Анонимен
Аз го правя със бак пулвер и кисело мляко стават превъзходни.
12.05.2023 16:53
8
1
Анонимен
Анонимен
Сода??
25.01.2023 16:37
3
1
3
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Станаха супер.Но аз сложих чаша мляко и чаша вода с чаша и половина брашно.
22.01.2023 09:22
4
Анонимен
Анонимен
Не сте казали какви са чашите за брашното, с моите чаши се получи гъста смес. Беше по подходяща за Американски палачинки. Иначе като достигнах желаната консистенциа се получиха страхотно.
18.12.2022 21:12
3
1
Анонимен
Анонимен
Супер станаха палачинките. Само че намалих брашното на една и 1/2 ч.чаши, че иначе ще стане много гъста сместа.
17.11.2022 20:21
4
2
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Бшагодаря много
19.07.2022 23:39
1
1
Стефка Георгиева
Стефка Георгиева
И аз ги приготвих . Сина ми е възхитен,аз също!Благодаря за рецептата!
06.04.2021 11:49
4
2
Ivaylo Dimitrov
Ivaylo Dimitrov
Страхотно се получиха палачинките, аз добавих и настъргана кора от един лимон
08.12.2020 14:57
7
1
Elishka
Elishka
Супер рецепта :) Станаха страхотни... ето тук са и моите палачинки
01.02.2020 19:55
18
2
Аника Войт
Аника Войт
Наистина станаха превъзходни. Благодаря.
02.01.2020 16:11
4
1
Памела Димитрова
Памела Димитрова
супер рецепта !
02.01.2020 14:01
3
Miss Tasty
Miss Tasty
аз ги обичам със сладко от кайсии
12.11.2019 10:32
2
Марияна борисова
Марияна борисова
Винаги разреждаме млякото с вода,иначе не ми се получават
27.02.2019 23:02
17
13
maria
maria
Много вкусни :)
03.02.2019 10:21
9
7
Polly Banks
Polly Banks
Във всички рецепти за "френски палачинки" има вода и то е с цел да стават възможно най фини. В рецептата липсва, а това е прекалено много мляко, може да стане и с малко кисело, дори е за предпочитане.
30.01.2019 21:36
9
26