Начин на приготвяне
Предварително накиснете макароните в студена вода. Разбъркайте от време на време. Целта е да се отмие колкото се може повече от нишестето от макароните.
Измийте ги добре и сложете в леко подсолена вода да се сварят според указанията на опаковката.
През това време направете заливката. Разбийте жълтъците със сметаната и прясното мляко. Добавете ванилията и подсладителя. Разбъркайте добре.
Щом макароните са сварени, отцедете ги и изсипете в тава или отделни огнеупорни съдове. Изсипете отгоре им заливката. А над нея сложете парченца масло. На финала в средата поставете и топеното сирене.
Сложете кето макароните на фурна да се запекат на 200 градуса до златисто.
Много вкусни макарони на фурна, опитайте!
Коментари