Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Апетитки»Апетитка от люти чушки с пресен чесън

Апетитка от люти чушки с пресен чесън

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Апетитка от люти чушки с пресен чесън
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6
"Апетитката от люти чушки и чесън е чудесна за зимата - вижте рецептата, по която да си я приготвите"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 500 г рибка
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - 1 връзка
  • пресен чесън - 3 глави
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • ябълков оцет - 200 мл
  • зехтин - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се измиват много добре и се слагат върху кърпа, за да се отцеди водата.

Премахват се дръжките с ножица.

Пекат се на силно загрята скара от двете страни, като след това се слагат в тенджера с капак.

Захарта се разбърква много добре със солта. Прибавя се оцетът, като се бърка до пълното разтваряне на захарта и солта. Прибавя се зехтинът и се разбърква много добре.

Магданозът и копърът се почистват и измиват много добре. Нарязват се на ситно.

Пресният чесън се обелват само външната част, без да се разделя на скилидки. Главата се нарязва на едро.

Чушките се изваждат от тенджерата и се нареждат един ред в глинен съд.

Отгоре се нарежда магданоз, копър и чесън.

Нарежда се още един ред печени чушки.

Най-отгоре се нареждат магданоз, копър и чесън.

Залива се със сместа от захар, сол, оцет и зехтин, като чушките в апетитката се притискат много добре, за да се залеят плътно.

Апетитката от люти чушки с пресен чесън се слага се в хладилник да 1 час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: