Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Апетитки»Апетитка с чорбаджийски чушки и чесън

Апетитка с чорбаджийски чушки и чесън

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Апетитка с чорбаджийски чушки и чесън
Снимка: Мария Божилова
1 / 5
01/09/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
130 мин.
Порции
10
"Апетитка с чорбаджийски чушки и чесън, която да сервирате с пухкав и още топъл хляб от домашната фурна."

Необходими Продукти

  • чорбаджийски чушки - 1 кг.
  • червени пиперки - 2 кг.
  • домати - 4 кг.
  • ябълков оцет - 2 ч.ч.
  • олио - 2 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • сол - 3 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 3 бр. глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чорбаджийските чушки се почистват от дръжките, нарязват се на средни парчета и се измиват.

Червените пиперки се изпичат на чушкопек, обелват се и се почистват от дръжките и семките.

Нарязват се на малки парчета.

Доматите се измиват, обелват и нарязват на ситно.

Ябълковият оцет, олиото, солта и захарта се изсипват в тенджерата, в която ще се вари апетитката.

Разбърква се много добре и маринатата се слага да заври.

След това се прибавят нарязаните чорбаджийски чушки.

След 5 мин. се прибавят нарязаните печени чушки.

Разбърква се постоянно, като след 5 мин. се прибавят нарязаните домати.

Сместа се оставя да ври на среден огън 20 мин. след завиране, след което се сваля от котлона.

Магданозът се почиства, измива и нарязва на ситно.

Чесънът се обелва, като не се реже.

Магданозът и чесънът се прибавят към сместа, след като се свали от котлона.

Сместа с апетитката се насипва в буркани и се стерилизира 30 мин. след завиране.

Сместа за тази апетитка с чорбаджийски чушки и чесън е за 16 бр. средни буркана зимнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: