gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Палачинки Балкантурист

Палачинки Балкантурист

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
5633k2k2k8
Палачинки Балкантурист
Снимка: Мария Божилова
1 / 6
22/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Ако имахме възможност, всеки ден бихме приготвяли за закуска тези ретро палачинки"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • студена вода - 2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • лимецово брашно - 600 г
  • сол - 1 ч.л.
  • краве масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се затопля до горещо.

Задължително се затопля в млековарка или на водна баня, за да не загори млякото и предаде различен вкус на ретро палачинките.

След като се стопли, се сваля от котлона и се прибавя студената вода.

Брашното се изсипва в купа, в която ще се бърка.

Прибавя се солта и се разбърква много добре.

Жълтъците от яйцата се прибавят към брашното.

Постепенно се прибавя млякото, като сместа се разбърква с телена бъркалка. Не се бърка с миксер.

Разбърква се много добре.

Белтъците се разбъркват на сняг.

Прибавят се към сместа. Разбърква се много добре.

Тиганът с незалепващо покритие се намазва с масло и се загрява на силно.

Изсипва се 1 черпак от тестото.

Пържи се до зачервяване от двете страни.

Обръщат се лимецовите палачинки с помощта на широка дървена шпатула.

За всяка палачинка тиганът се намазва с масло.

Палачинките Балкантурист се слагат една върху друга в затоплена чиния, като помежду им се намазват с масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: